2. nov, 2017

A naked #metoo

Op social media, maar ook op de televisie, worden we momenteel bekogeld met de hashtag #metoo. Het ene na het andere vreselijke verhaal over seksueel misbruik en aanranding komt voorbij. Het 1 nog schokkender dan het ander. In de televisiewereld, modellenwereld, Hollywood, maar ook veel dichterbij.

 

In ons eigen nuchtere Holland, worden militairen verkracht en vernederd. Door collegae nota bene. Terwijl defensie (dacht ik) toch ooit in het leven is geroepen, om ieders veiligheid te waarborgen. Maar kennelijk is dat intern een ander verhaal. Misselijkmakend is het als je leest welk trauma hen is aangedaan. PTSS zonder ooit uitgezonden te zijn geweest. En bedankt.

 

In Australië gaat ondertussen een Nederlandse met haar billen bloot. De 21 jarige Sterre legt haar reis vast, middels foto’s van haar blote billen. En doet dit om te laten zien, dat naakt niet perse seksueel hoeft te zijn. Daar denken sommige volgers helaas anders over. Haar Instagram bereikt inmiddels bijna de 100.000 followers en de commentaren zijn niet te versmaden. Jammer, want haar gedachte spreekt me wel aan! Vrijheid en wel in die mate dat je je niet gehinderd voelt om naakt te gaan. Niet door creeps die menen je mogen lastig te vallen met driften opgewekt door hun genotsknots.

 

Ik ben begonnen met het volgen van haar avonturen. Terug naar puurheid, geen opsmuk. Maar puur natuur. Terug naar de kern, back to basic. Naar de vorm waarin we allemaal geboren worden en weer dood gaan. Mooi! Genieten van haar ultieme ongehinderde vrijheid. Het oefent in ieder geval op mij een aantrekkingskracht uit, het hysterische Nederland verlaten en aan de andere kant van de wereld down under te gaan. Al hoeft dat naakte voor mij persoonlijk niet zo. 

 

Maar niet iedereen heeft haar boodschap begrepen. “Bend over girl!’, ‘delicious’, ‘slap your ass’, ‘hmmm’, zijn een paar voorbeelden van reacties op haar foto’s. En weg is het mooie en het pure. Weg is de onschuld en het gevoel van vrijheid en zelfbeschikking. Jammer. Voor je het weet, is haar gevoel van vrijheid verdwenen en voelt ook Sterre zich aangerand. En zien we een post verschijnen, van A naked #metoo.