3. jul, 2017

Smashing my hopes and dreams

Ik heb mezelf weken voorgehouden dat er niks aan de hand was. Een foutje van de opticien, verkeerde sterkte lenzen meegekregen, of misschien wel het verwisselen van de stickertjes links en rechts..? Een productiefoutje, kon ook nog. Volgende maand beter, hield ik mezelf voor.

 

Ondertussen hang ik al weken met mijn neus bijna tegen mijn beeldscherm aan, is autorijden een soort topsport geworden en herken ik pas iemand als ik er bijna tegenaan loop (sorry, mocht ik je gemist hebben).

 

Met het setje van de volgende maand, bleek mijn gezichtsvermogen er echter niet op vooruit te gaan. Waarna ik toch maar naar de opticien terug ben gegaan. De zomer is gevuld met allemaal leuke dingen in het vooruitzicht, jammer als ik er niks van kan zien. Dus weer terug naar de opticien. Die er een collega bij haalde. Want in 5 weken tijd zo'n dramatische achteruitgang van 1 oog, dat kon bijna niet.

Ik begon echter al een vermoeden te krijgen waar het aan zou kunnen liggen. Bevestigd door een telefoontje naar de MS-verpleegkundige. Die een retourtje neuroloog sommeert.

 

Verdomme.... Net mijn baan opgezegd en bezig mijn eigen praktijk te realiseren. Al mijn zekerheden overboord gegooid en een sprong het diepe in. Dat je dan niet kunt zien waar je terecht komt, is niet heel erg handig;)

Met eventuele kreupelheid in de toekomst, had ik rekening gehouden. Praten kan ik immers ook vanuit een rolstoel. En dat huis, passen we wel aan. De trap is breed genoeg voor een lift. En mijn boys racen maar wat graag mee op een scootmobiel. Hard dat die dingen gaan! Die ik uiteraard wel een beetje opleuk, zodat het belegen tintje verruild wordt voor iets hippers.

 

Maar hoe ga ik cliënten 'zien' als ik niks kan zien..? Makkelijk voor de verslaglegging ook.. Of bestuur ik een scootmobiel als ik niet kan zien waar ik heenga?

Met dit scenario had ik geen rekening gehouden. Ben ik bezig mijn dromen te realiseren en is the sky the limit. Word ik weer met beide voeten terug op aarde gezet. Back to reality. Wat een reality check. Smashing my hopes and dreams.