1. aug, 2016

Bikini-mini

Ruim een week lang zijn we nu in Italië. Struinen we door pittoreske plaatsjes, ontdekken we verscholen baaitjes met kristalhelder water en genieten we van al het culinaire lekkers dat het land te bieden heeft. Buffel-mozzarella's, lokale wijnen, Gran Pardano kazen, pasta's, focaccia's... Het smaakt allemaal meer dan goed. En ik pas me graag aan, aan het land waar ik ben. Dus laat ik het me zonder enige moeite, welgevallen.

 

En dan de mensen. Het verschil met Hollie's is enorm.....Een contrast dat vooral op het strand overduidelijk is. De, in grote getallen aanwezige Nederlandse dames, lijken zoveel mogelijk te willen bedekken. Met grote broeken en grote bovenstukken. Wanhopig zie ik hen aan de stukken stof trekken. Beschaamd met een scheef oog om zich heen glurend, of niemand hen ziet. In de hoop dat ze het spul over billen, buik en dwars uitpuilende borsten kunnen trekken. Wat 1 seconde lukt. Waarna het toch weer kruipt waar het wil gaan.

 

Hoe groot is de tegenstelling met Italiaanse vrouwen... Die en masse uitdragen: less is more! Petieterige broekjes met nog kleinere tops. Broekjes die zo klein zijn dat ze bij lange na, geen billen bedekken. Hoe kleiner, hoe fijner. En hoe meer bloot, hoe beter. De Italiaanse vrouw is trots op wat ze heeft en schroomt niet daar mee te pronken. Jong, oud, dik, dun. Who care's..? Show them what you've got! En ik moet toegeven, ze dragen het met recht vol trots. Wat in Nederland al snel not done is en als ordinair betiteld wordt, getuigt in dit land van zelfbewustzijn en emancipatie. Doe vooral maar gewoon, versus het kan niet uitbundig genoeg. Mooi om te zien, you go girls!

 

1 Ding is echter universeel. Zet een bikiniverkoper op het strand, die rekken vol voor 10 euro per stuk verkoopt en je hebt prijs... Nationaliteit doet er niet meer toe. Alles vliegt er op af. Zo ook ik. Inmiddels 3 exemplaren rijker. Maar ik moet eerlijk toegeven. Het is even wennen. Er lijkt een stuk stof te ontbreken, waardoor ik voor Nederlandse maatstaven, met ontblote billen loop. Maar hier val ik niet op. En de verschillen tussen nationaliteiten worden op deze manier ook steeds kleiner. Wat de Europese eenheid alleen maar ten goede komt. Dus ik pas me graag aan. Nu mijn bruine kleurtje nog;)