27. jul, 2016

Opgefokte rust die vakantie heet

Achteraf bezien, was het misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Om rust te willen gaan zoeken in het land van opgefoktheid. Waar ik nog maar net in het land, al minstens 3 bijna dood ervaringen te pakken had. Tuurlijk joh, waarom zou je in je spiegel kijken, laat staan richting aan geven..? Of je voorspelbaar gedragen in het verkeer..? Als onvoorspelbare gekken, is toch veel leuker..?

 

Een land waar ik me direct thuis voel dus! Want hoe gekker hoe leuker en hoe rustiger ik ervan word. Overgeorganiseerd Nederland is voorspelbaar en veilig, maar ook saai. En hoe geestdodender het wordt, hoe onrustiger in mijn hoofd. Regels soit... Maar in Nederland draven ze een beetje door. Maar dat is mijn mening.

 

En dus liep ik deze keer hard, door Toscaanse velden. Over grindpaden met uitzichten die uit een film konden komen.... Glooiende heuvels, bloeiende oleanders en overal de geur van mediterrane dennenbomen. Waanzinnig mooi en puur genieten.... Met mijn rennende lief naast me en onze kids op hun mountainbikes. Even geen zorgen, geen gsm, even afstand van de wereld. Tot het moment waar we geen flauw idee meer hadden waar we waren. En wel 13 kilometer onderweg waren. Tja.... und jetzt..? Zonder google maps?

 

Gered door een oude Italiaanse dame! Die met een grote stofwolk achter zich aan, in een piepklein autootje voorbij kwam. De zelf gemaakt jampotten, stonden opgestapeld op haar passagiersstoel. Druk gebarend loodste ze mij en mijn zoon, op haar ieniemienie achterbankje. In druk Italiaans, bleef ze tegen ons ratelen terwijl we opgevouwen achterin zaten. We verstonden er niks van, maar wat maakte het uit? Lief was het wel... Dat ze vervolgens weer helemaal terug reed om mijn bambino en marito te halen, die wederom helemaal verkeerd zaten, was helemaal geweldig. De schat...

 

Italië..... Het land van de druktemakers, lieve oude mama's en onvoorspelbaarheid. Waar we verscholen baaitjes ontdekken langs kusten, die uit een plaatjesboek lijken te komen. In overvloed verrukkelijke buffel-mozzarella en andere kaasjes eten. De lokale wijn meer dan goed te drinken is. Zon, zee, strand en drukke ongeduldige Italianen. Opgefokte rust, vakantie dus.