12. jun, 2016

If there is a light, don't let it go out

Met een noodlanding kwam ik deze week terug op aarde. Weggerukt uit de droom, die Alpe d'HuZes heet. Halsecho, bloedonderzoek en een telefoontje van de neuroloog. Die mijn laatste hoop op een ontsnapping aan MS, de grond in boort. De uitslag van mijn uitweg, is negatief. Resoluut, ontneemt hij mijn laatste strohalm. De diagnose is echt een onafwendbaar feit. 'Je moet gaan nadenken over medicatie', zegt hij.

 

Als een klap in mijn gezicht... Stiekem toch gehoopt, op een escape die minder invaliderend is. Ontkenning? Probably. De neuroloog was 9 mei al stellig en niet van het idee af te brengen. Maar mijn verdriet, komt hard binnen en is bijna met geen pen te beschrijven. Zo intens en hartverscheurend, dat het me de adem beneemt. Ik krijg geen lucht! Heb het gevoel te stikken. Weet niet waar ik het moet zoeken. Vind het nergens en overal.

 

 

Een reeds lang geleden geplande trip naar Spanje, komt op het juiste moment. Ik vind er afleiding, troost en word tot op het bot verwend. Catching up met mijn lieve vriendinnetje die er woont en haar schat van een vriend. Ze vangen me warm op en geven precies waar ik zo naar hunker. Een idylle, een droom waar ik weer heel eventjes in weg kan vluchten. Lekker eten, zon, een prachtig verblijf op een heuvel met onvoorstelbaar mooie vergezichten. Gezelligheid, warmte, maar vooral even afstand van al mijn zorgen. Ik voel me gekoesterd en kom op adem.

 

 

En dus blog ik deze keer vanuit Spanje... Met uitzicht op de Sierra Nevada. Tussen de amandelbomen, limoenen en mandarijntjes. Waar oleanders en bougainvilles in mijn lievelingskleur bloeien. Waar ik hardloop door de olijfboomgaarden en achterna gezeten word door een pitbull. Ik moet rennen voor mijn leven en verbreek alle snelheidsrecords, dat dan weer wel.

 

Nog wel.... Want hoe lang nog, moet tijd uitwijzen. Maar daar wil ik helemaal niet aan denken! En dus vlucht ik opnieuw in zorgeloosheid. En hoop ik dat ik nog heel lang mag blijven dromen. Meegevoerd kan blijven worden, door alle leuke dingen waar ik troost uit haal. Als een vlam wiens licht me de weg wijst. En me richting geeft, naar waar ik moet gaan.

 

 

 

If there is a light

You can always see

And there is a world

We can always be

If there is a dark

That we shouldn't doubt

And there is a light

Don't let it go out

(U2- Song for Someone)