21. mrt, 2016

The game is on!

Terwijl ik met een gefixeerd hoofd in de smalle buis van de MRI lig en mijn angst en misselijkheid (door de contrastvloeistof) probeer te onderdrukken, denk ik aan de enorme uitersten. Tussen bezig zijn met Alpe d'Huzes, gezondheid en een lichaam dat steeds fitter en gespierder wordt. En de medische mallemolen, ziekte, die aan de andere kant aan me trekt.

 

Krijg je eerst kanker en ontdekken ze tijdens een top to toe bodyscan (per toeval) ook nog een kleine goedaardige hersentumor, waarvoor ik ieder jaar gemonitord moet worden. Valt vervolgens de helft van mijn lichaam neurologisch uit. Gevoelloze stukken, 2 stramme vingers, coördinatieproblemen. Heb ik weer, geniet ik net weer met volle teugen van het leven, doet de helft niet meer mee;) Partypooper.

En denken ze ook nog aan een vreselijke diagnose, die je pas kunt stellen als je iedere andere optie hebt uitgesloten. Wat betekent dat ik me moet overgeven, aan alle ellende die medisch onderzoek heet.

 

Maar het kan altijd erger, bedenk ik in de MRI. Nog onder de indruk van alle verhalen, die gisteren tijdens de deelnemersdag van Alpe d'Huzes, via social media voorbij kwamen. Ik leef nog! Heb in ieder geval nog hoop. Hoop dat het ergste hopelijk toch niet zo erg zal zijn, hoop dat ik toch nog een toekomst heb. Hoop dus. Ik mag niet klagen, er zijn mensen die het met veel minder moeten doen...

 

'We maken nog 6 opnames van ieder 4 minuten', klinkt het door mijn koptelefoon. Zes keer....net zoals gisteren. You can do this, Maartje, zeg ik tegen mezelf. Hang in there. Gisteren heb je het ook gered. Team over the Top had een Cauberg challenge. In negative split, 6 keer de Cauberg op. Toch makkelijk, als je in Maastricht woont. Het werden er zeven, met gemak. Appeltje eitje, easy does it.  Dus dit kan ik ook.

 

Ik ben nog steeds misselijk, lig inmiddels zeer ongemakkelijk, maar ik probeer mijn gedachten af te laten dwalen naar een andere plek. 29 April wil ik de Mont Ventoux op fietsen! De ultieme testcase, 4 weken voor Alpe d'HuZes. Vanuit Bédoin. En dat is dan weer niet leuk, volgens @BramTankink. Die hem dan ook maar tot halverwege rijdt. Wat is dat nou, Bram..? Maar het is volgens hem wel mooi. Kijk, dat is altijd al meer dan de MRI. Die is en niet leuk en al helemaal niet mooi. En hoezeer ik die pukkel ook ga verfoeien als ik hem probeer te beklimmen, ik kijk er wel naar uit! God, wat heb ik zin om af te zien. Wat heb ik zin om intens te beleven dat ik leef. Mont Ventoux, Alpe d”huZes, what the hack zelfs Bram Tankink, the game is on....