21. dec, 2015

Sjoene roetsj

 

De feestdagen staan voor de deur. Dagen waar ik heel eerlijk gezegd, anders in had willen staan. Dagen van onzekerheid, dagen van wachten op de inmiddels geplande MRI en de uitslag daarvan. Waar weinig 'feestelijks' aan is. Niet aan de scan en al helemaal niet, aan wat de neuroloog met deze scan hoopt uit te kunnen sluiten.

 

Maar goed, het is wat het is. En na dagen vol verdriet en zelfmedelijden, probeer ik maar weer te relativeren. Probeer ik vast te houden aan de gedachte, dat het altijd erger kan. En dat de kans dat ik opnieuw zo'n pech heb, nog altijd kleiner is dan de kans dat het met een sisser afloopt. De staatsloterij heb ik ook nog steeds niet gewonnen, dus dat ik bij herhaling dit kansspel 'win', daar ga ik maar niet van uit;)

En zo ja. Dan kan ik de shit die op mijn bord komt, beter maar als mest gebruiken (bron: Omdenken). Zoals iemand recent tegen me zei: 'Niets gebeurt zonder reden. Aan jou de vraag met welke reden het op jouw pad komt'. Een doordenkertje, waar ik nog steeds niet over uitgedacht ben. Maar misschien gaat er nog een keer een lampje branden.

 

Anyway, op naar de jaarwisseling! Om een bewogen jaar af te sluiten en een nieuw in te roetsjen. Zoals ze dat hier in Maastricht zeggen.

2015....Ik kijk met voldoening terug! Want ik heb stilstand in beweging om weten te zetten. Mezelf stevig onder de loep genomen, ingesleten patronen ter discussie gesteld, mezelf uitgedaagd met... vooral mezelf. Heb opnieuw richting bepaald en ben aan een opleiding begonnen om anderen te kunnen helpen 'helen', maar die vooral 'helend' voor mezelf blijkt te zijn.

Fysiek ben ik fitter dan ooit! Nou ja, sinds mijn periode van schildklierkanker dan. Op een paar vetjes teveel na. Maar die zijn me het opgeven van het bourgondische leven niet waard. Het moet wel leuk blijven. En hè, die sleep ik ook nog wel mee naar boven op de dag van Alpe d'HuZes 2016! Mocht ik ze er tegen die tijd niet afgetraind hebben.

 

Kortom, een boel gedaan, geleerd, genoten, maar vooral geleefd! Iets wat ik van plan ben om voort te zetten in 2016. Dus ik wens jullie allen hele fijne Kerstdagen en alvast een sjoene roetsj, 2015 uit en 2016 in! Waar ik jullie net zoveel leuks toewens, als dat ik zelf op de agenda heb staan. Maar vooral met alle gezondheid, het geluk en de rijkdom van dierbaren, om het mee te delen.