18. nov, 2015

De carrousel stopt nooit met draaien

Het zijn hectische weken, waarin ik een heleboel ballen in de lucht moet zien te houden. Op mijn werk, wordt er de laatste tijd veel meer van me gevraagd, dan in mijn 28 contracturen past. Hetgeen uiteraard niet haalbaar is en ik voortdurend achter de feiten aanhol. Trachtend in alle vraag te voorzien. Niemand teleur te stellen.

 

En uitgerekend nu, doorkruist het parallel lopende universum van kanker gehad hebben en alles wat daarmee te maken heeft, ineens mijn leven. Door periodieke controles en de onderzoeken die ermee gepaard gaan. 2 Werelden, die ik bijna niet met elkaar verenigen kan. Uitersten, die ieder volstrekt het tegenovergestelde van me vragen. Op het schizofrene af, moet ik switchen tussen deze universums. Genoodzaakt, omdat in beide werelden, de carrousel gewoon doordraait. Niet te combineren in mijn hoofd, niet in emotioneel opzicht, maar ook niet in de praktijk.

 

Ziekenhuisafspraken nemen mijn werktijd in en door mijn drukke werkagenda, schuif ik weer heel wat af met ziekenhuisafspraken. Artsen die geen spreekuur draaien op mijn vrije dagen, maar wel op de dagen dat ik zelf ook tot de nok toe vol zit. Overal stuit ik op weerstand. En niemand die tijd heeft, om dingen van me over te nemen. Mijn collegae, zelf ook tot over hun oren in het werk. Blij, dat ze hun eigen ballen in de lucht kunnen houden.

 

Dus ren ik maar door, dag voor dag. Droog ik mijn tranen als ik uit de scan kom en ga ik weer snel door met mijn werk. Geen tijd voor emotie, geen tijd voor bezinning. Onderzoek en door... Aftellend tot 4 december, de dag van de laatste ziekenhuisafspraak. Althans, totdat over 6 maanden alles van voren af aan begint en uiteraard 'mits ik door de keuring heen kom'.

 

Ik word heen en weer geslingerd tussen mijn positie als patiënt en die van behandelaar, in mijn professie als psycholoog. In het ziekenhuis iedere keer hopend, dat wachttijden niet te ver oplopen en ik zelf geen mensen hoef te laten wachten.

Maar terwijl ik mezelf staande probeer te houden en alle ballen in de lucht houd, draait alles maar door en door. En stopt de carrousel nooit met draaien.