28. okt, 2015

Driehonderdvijfenzestig dagen verder

 

2 November 2014, plaatste ik het eerste stukje. Een paar dagen daarvoor, riep ik mijn website in het leven. Driehonderdvijfenzestig dagen verder, een jubileum!

 

Een jaar lang delen wat me bezig houdt. 'Voelen' in verwoording uiten. Bevatten, verwerken en helen, door te schrijven. Een jaar al mijn angsten, onzekerheden en twijfels. Vreugde en verdriet, pieken en dalen, loslaten en vooral verder gaan. Met een lach en vele tranen, maar vooral midden in het leven. Precies zoals het is, juist zoals het is. Niet mooier gemaakt, maar verwoord zoals ik het ervaren heb.

 

Een jaar bloggen... wat heeft het mijn leven verrijkt! Sommige hoofdstukken in mijn leven, heb ik er door af kunnen sluiten, aan andere kon ik juist beginnen. Nieuwe mensen zijn in mijn leven gekomen, het contact met anderen verdiept. Bloggen heeft me geholpen te helen en koers te bepalen. En gaf richting, daar waar ik niet meer wist waarheen te gaan.

 

Ik nam jullie mee, op reis door mijn leven. Zoveel fijne reacties, zoveel lieve woorden, zoveel persoonlijke verhalen in wederkerigheid, zoveel steun..... Zoveel fijne gesprekken. Bedankt allen, die bij hebben gedragen! Het kwam op het goede moment en uit de meest onverwachte hoeken. Hielp diepe wonden genezen en droeg bij aan heel maken, wat gebroken was. Troostend, als een arm om me heen. Mijn eenzame strijd, niet meer zo alleen.

 

Een jaar verder... ben ik nieuwe wegen ingeslagen en geef ik vorm en inhoud, aan wat eerst zo verloren en eenzaam voelde. Maak ik van mijn emotie, mijn kracht. Groei ik, door wat me eerder remde. Kom ik in beweging, door wat me eerder stil deed staan. 12 Maanden bloggen, het jaar is rond... Daar waar ik begon, sta ik nu weer. Maar ik sta er nu anders. Voel ik me sterk, 'heel', gezond.

 

'Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie' (Carl Jung).