21. okt, 2015

Business or pleasure..?

Het avontuur begint vorm te krijgen! Ons team krijgt gestalte, de eerste trainingen zitten er op en we hebben een optie op een enorm chalet in de Franse alpen. Ligging: op 50 meter van de Ozzie bar en met een fantastisch uitzicht over de bergen. Das gunstig, kunnen we naar huis kruipen als het nodig is;)  Mooier kan het niet.

Voor ons team, maar ook voor aanhang, supporters en vrienden die ons willen ondersteunen en deze dag samen met ons willen beleven. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. We hebben plek voor iedereen, althans tot het laatste bed bezet is.

Volgende week gaat de inschrijving open en hopen we een startbewijs te bemachtigen.... Nog 244 dagen, 10 uur, 41 minuten en 20 seconden zegt de teller as we speak . En met het aftellen, nemen de kriebels toe. Evenals een flinke dosis gezonde spanning!

 

Met mensen die zelf twee keer hebben deelgenomen, brengen we een avond al wijntjes drinkend door. We bekijken hun filmpjes, horen hun enthousiaste verhalen, krijgen tips, maar bovenal krijgen we er zin in....Heel veel zin!

Van hen, horen we dat we een keuze moeten maken. Wil je 6 keer naar boven, dan ben je genoodzaakt ervoor te zorgen dat je vooraan staat bij de start om 4.30 en moet je in een heel rustig ritme naar boven rijden. Doseren, doseren en nog eens doseren. Anders verzuur je tijdens de eerste rit en is het bekeken voor de rest van de dag.

Eenmaal boven heb je per keer 15 minuten tijd, voordat je weer moet afdalen en opnieuw aan de klim begint. Er is geen tijd voor stops onderweg, geen tijd voor gesprekken. Slechts focus op fietsen, hetgeen je volgens hun ervaring, op die manier met oogkleppen opdoet. Eten doe je tijdens die 15 minuten die je boven hebt, of tijdens het afdalen. Meer tijd is er niet.

Wil je ook tijd hebben voor een praatje, de sfeer, een kaarsje onderweg en een rustmoment.... dan is 4 keer de berg op volgens hun ervaring de max. De vraag is, wat wil je zelf....?

 

Lastig... Wordt het business or pleasure? Ga ik voor het plezier, of voor een maximale sponsor opbrengst..?

Het liefst zou ik zou vaak als mijn lijf het toestaat, die berg op rijden! Live it to the max, alles eruit halen wat er in zit. Het liefst 6 keer.... Zeg ik nu, maar vraag het me nog een keer als ik 1 keer die pukkel op geworsteld ben;) Ik wil echter ook maximaal genieten! Alles intens beleven, gaan voor de ervaring! I want it all.

Willen, willen, willen, heel veel willen. It is the story of my post-cancer life. Want: Today i got a million, tomorrow i don't know (Lost Frequencies). Maar ik zal mijn lichaam ook zover moeten gaan krijgen... En dat wordt trainen geblazen. En niet alleen de duurtrainingen die ik graag doe, maar ook aan krachttraining zal ik moeten gaan geloven. Zodat de 40% spiermassa waar mijn lichaam nu uit bestaat, het liefst een paar procent meer wordt. Afgetraind zal ik naar boven dansen!!!! Fitter dan ooit, ben ik van plan te gaan worden!!

Maar vandaag nog even niet... En drink ik een glas wijn, eet ik frietjes. Heel veel frietjes. Met extra mayo, extra zout en een frikandel speciaal. Precies zoals ik het lekker vind. Alles op zijn tijd. Doseren was het toch..?