13. sep, 2015

Naar de top, terug en alles all over again

 

'We doen geen wedstrijd, we doen alleen wie het eerst op de top is....'. Het is een uitspraak uit de film 'Ventoux'. Die we zitten te kijken op deze druilerige zaterdagmiddag. De film gaat over een groep vrienden, die na 30 jaar opnieuw samen de Mont Ventoux op fietsen. Een aantal mannen en 1 vrouw. Een vrouw die ze alle 5 begeren, maar die 1 van hen echt lief heeft. Terwijl een ander haar lief mag zijn. Zij laat zich lief hebben, maar tegelijkertijd ook begeren. Kun je het nog volgen..?  Onuitgesproken jaloezie, intriges, onderlinge strijd zijn het gevolg. Wie is de sterkste..? Wie is de snelste..? Wie is de slimste..? En dat alles wordt uitgevochten op de Mont Ventoux, in een fysieke strijd. Terwijl hun muze boven op hen wacht. Boys will be boys zullen we maar zeggen..

 

Een film die aansluit op de wielren sfeer waarin we zitten. Niet eens zozeer door de successen van Tom Dumoulin in de Vuelta de afgelopen dagen, maar nu de inschrijving voor de Alpe d'HuZes wel heel dichtbij komt. En ik volop bezig ben met mensen enthousiast te krijgen met me mee te gaan. Nu het besluit deel te willen nemen, genomen is.

 

Enthousiasme vermengd met spanning. Kan ik dit realiseren..? Gaat mijn lichaam deze belasting wel aan kunnen? Is het niet te hoog gegrepen..? Waar begin ik aan..? Een berg op fietsen? Niet 1 keer, maar het liefst 6 keer..??! Maar mijn besluit staat vast. Ik ga! Vanuit mijn eigen ervaring met kanker. Afrekenen met alle gevolgen die het krijgen van kanker met zich mee brengt. Het lichamelijke aspect, maar ook het verdriet, de pijn, de frustratie, de machteloosheid. Ik ga, vooral om het leven te vieren. Te ervaren, te beleven, te zijn. Vanuit mijn passie voor het leven, vanuit mijn behoefte aan intensiteit. Samen....met eenieder die vanuit zijn eigen beweegredenen met me mee wil. 2 Juni 2016....Naar de top, terug en alles all over again. We zullen het zien, ik ga het beleven... Alpe d'HuZes 2016, here i come!