19. feb, 2015

Fifty shades of fucked up

In de Linda van deze maand staat een artikel over een nieuwe hype, squirten. Na de vallei-orgasmes, G-spots, tepel-orgasmes en A-spots, is er het spuitend klaarkomen van een vrouw. De vrouwelijke ejaculatie. Zeldzaam, slechts 5% van de vrouwen is er lichamelijk toe in staat. En dan alleen wanneer de opwinding heel groot is en alle remmen los gaan. En voor de mannen die het voor elkaar krijgen, een top of the world gevoel dat ze het kunnen bewerkstelligen. Typisch;) Ooit een nat bed gehad na seks, zonder andere duidelijke oorzaak..? (En nee, plassen is tijdens opwinding niet mogelijk door zwelling en daardoor een dichtgedrukte plasbuis) Dan is de kans groot dat het je overkomen is. Good for you! Want daarna kun je volgens het artikel eindeloos doorgaan en is het genot eindeloos.

 

Vol verwondering lees ik het artikel. Terwijl ik met de kids in de binnenspeeltuin ben. Vreemde omgeving om hierover te lezen overigens, evenals over Patty Brard, die een darmspoeling vergelijkt met een orgasme. Getver! De gedachte alleen al. Het moet niet gekker worden. Ik begin toch echt oud te worden geloof ik. Ietwat gegeneerd kijk ik om me heen. Naar de andere ouders, die overwegend verveeld om zich heen zitten te kijken.

 

’s Avonds heb ik afgesproken met een vriendin naar de verfilming van ‘Fifty shades of Grey’ te gaan. Voor de enkeling die ontkent de boeken gelezen te hebben: een pornografisch verhaal over een verknipte jonge knappe miljardair (Christian Grey), die niet in staat is om relaties met emotionele intimiteit aan te gaan. Maar ‘onderdanigen’ zoekt; terwijl hij zelf ‘de dominante’ is. Hij laat zijn dames een ‘contract’ tekenen, met specificatie over ‘harde’ en ‘zachte’ grenzen en neemt ze mee naar zijn ‘rode speelkamer’, waar hij ‘straft’ en ‘beloont’. Met bondage, aan kettingen ophangend, met but-plugs, gesels, tepelklemmen, zwepen....de lijst is eindeloos. Aan het ‘bedrijven van de liefde’ doet hij niet, aan ‘neuken’ wel. En dat niet met mate.

Juist.  Ben benieuwd hoe de puriteinse Amerikanen, dit verhaal verfilmd hebben…

 

Met een drankje en popcorn, settelen we ons in de zaal. Die overigens overwegend gevuld is met vrouwen. Met uitzondering van een enkele, ongemakkelijk uitziende man. Die vast mee moesten met hun vriendin. (In de hoop iets op te steken of zo..?) Laat maar komen die film!

Dat viel tegen. ‘Pfff’ hoor ik mijn vriendin zeggen, ‘ik vind hem helemaal niet knap’. Ze heeft gelijk. Voor iemand die de geloofwaardig moet laten lijken, dat hij rijk, succesvol en vooral dominant is, heeft de acteur in kwestie verrekte weinig charisma. De actrice die de vrouwelijke hoofdrol speelt, evenmin. ‘Ze is dan wel dunner dan ik (lees: een plint, zoals manlief zou zeggen), maar ze is helemaal niet sexy’, is het commentaar van mijn vriendin. En van chemie tussen de acteurs, is al helemaal geen sprake. Hetgeen het geheel, nog ongeloofwaardiger maakt.

Nou ja. Verder kijken maar. Seks scene 1, seks scene 2,3 en 4. Het is wel erg veel van het goede. Gaap, gaap. ‘Ffff volhouden nog Maart!’, hoor ik naast me. Standje X, standje Y, zwiep, zwiep en de actrice wordt omgeturnd en achterlangs genomen. Hard, tot haar grote genot. Althans, dat wil ze ons laten geloven. 

Mijn vriendin stikt inmiddels bijna in haar popcorn van het lachen. Meer dan een vluchtige blik op schaamhaar en de borsten van de actrice, krijgen we overigens niet te zien. Het blijft netjes en binnen de grenzen. Zelfs niet als ze aan handen en voeten gekneveld, aan het plafond omhoog getakeld wordt. In een zeer ongemakkelijke positie. Waar ze met een zweep ervan langs krijgt. En dat wordt zelfs de hoofdrolspeelster teveel. ‘Im fifty shades of fucked up’, zegt Grey. (Joh, echt…?;)) Ze gaat er vandoor en de film is afgelopen. ‘Niet waar!!! Dit kun je niet menen!!’, roept mijn vriendin. ‘Wat een slecht einde!!!’.

 

Maar het is de harde waarheid. Waarna ik opgelucht huiswaarts keer. Naar de buma-wijk met carporten, talloze kinderen, midlife-crises en hondenpoep. Dan maar iets minder spannend, ook minder ‘fucked up’ zullen we maar zeggen. En een stuk realistischer bovendien.