3. nov, 2014

Heftig

Ik ontving vanochtend een appje van mijn zusje, met de boodschap dat ze mijn tekst in 'gezond zijn, ziek voelen', 'heftig' vond. Dit hoorde ik later vandaag ook van iemand anders. 

Het verbaasde me in eerste instantie. Dacht dat ik het juist niet al te zwaar geformuleerd had, zo voelt het in ieder geval niet. Het is mijn dagelijkse realiteit, ik weet inmiddels niet beter. Probeer er zo goed en zo kwaad als het kan mee te leven en er het beste van te maken.

Ik ben dit blog ook zeker niet begonnen om als slachtoffer gezien te worden. Ik wil helemaal geen slachtoffer zijn! Maar ik ben er mee begonnen om drie redenen. 1) Omdat ik het fijn vind mijn gedachten op papier te zetten en dit therapeutisch werkt. 2) Omdat ik voor herkenning wil zorgen bij anderen die dit overkomt. 3) Omdat ik mensen die er (gelukkig) geen ervaring mee hebben, wil helpen begrijpen wat het inhoudt en waar je allemaal tegenaan loopt.

Een blog schrijven is nieuw voor me. Het is niet mijn intentie er een zo'n mooi mogelijk verhaal van te maken. Slechts om te vertellen wat ik voel, denk en waar ik tegenaan loop. Als mens, moeder, partner, vriendin en collega.